Hallo, Wij zijn Marc('73) en Karin('77). We gaan een kindje uit Bolivia adopteren, en willen op deze site de ontwikkelingen van onze adoptieprocedure bijhouden zodat familie, vrienden en belangstellenden mee kunnen lezen/kijken.

maandag, december 10, 2007

4e dag weeshuis




Hoi iedereen, we blijven ons verbazen over de vele leuke reacties die we van iedereen krijgen. Echt kei leuk man!!! Dus nogmaals iedereen bedankt!!!
Vannacht heeft het behoorlijk gebliksemd en geregend. De hoofdstraten zijn weer stofvrij maar de kleinere wegen zijn lekkere modderpoelen. Ook de bijna droogstaande rivier die door de stad loopt is veranderd in een kolkende modderrivier. Zo was het gisteren nog 35 graden, vandaag is het +/- 17 graden. Das ff brrr en vooral voor de Boliviaantjes hier. Die vinden 30 graden nog koud want dan lopen ze nog met jas, muts en das om.
Maar goed, in het weeshuis gekomen begon die van ons weer te lachen toen hij ons zag (leuk toch?) Hij moest verschoond worden en zijn omgeknoopte theedoek rook naar 'mucho caca'. Het was slechts een pisdoekie en Karin heeft meneer gelijk in een badje gezet waar hij de grootste lol had. De hele ochtend waren we de enige buiten want waarschijnlijk vond de rest het te koud. Ons vertrek voor de middag verliep gelukkig veel minder dramatisch als verwacht. Wie weet denkt ie al 'ze komen straks toch weer terug'.
In het centrum hebben we wat gegeten en onze ervaring tot nu toe is dat je hier een berg eten krijgt voor heeeeeel weinig geld. Voor ons is het weinig geld maar niet voor hier. Er lopen best veel bedelende vrouwen en kinderen rond en da's wel heel triest. We proberen zoveel mogelijk muntjes te sparen zodat we die aan deze mensen steeds kunnen geven. En dit is nog het rijke deel van Cochabamba, het arme deel,waar de markt is, daar is de toestand veel schrijnender.
Ons bezoekje 's middags verliep net zo voorspoedig als in de ochtend. Heel fijn zo. Nog 1 dag en dan waarschijnlijk dinsdag de rechtzitting waarna Tomas mee mag naar het hotel. We zijn erg benieuwd hoe dat gaat verlopen.
Verder valt het ons op dat het weeshuis best goed bedeelt is met spullen e.d. Het is er ook netjes (voor Boliviaanse begrippen) en er wordt elke dag gepoetst, gedweild, kids in bad enz enz. Eten en speeltjes zijn er volop. Een schitterende speeltuin met veel en goede toestellen, een zwembad, een overdekt voetbalplaatsje met tribunes, echt mooi hoor!
De wasberg is gigantisch en hangt overal te drogen op hekjes, speeltoestellen en ook natuurlijk aan de waslijn. Kinderen helpen een beetje mee met kleine klusjes. Bijvoorbeeld een paar meisjes van een jaar of 6 komen op de babygroep helpen met eten geven. Jongens helpen met was afhalen en dragen. En uiteraard wordt er ook naar hartelust gespeeld, gezongen, geklooid en wij zijn op dit moment de hoofdattractie.