Hallo, Wij zijn Marc('73) en Karin('77). We gaan een kindje uit Bolivia adopteren, en willen op deze site de ontwikkelingen van onze adoptieprocedure bijhouden zodat familie, vrienden en belangstellenden mee kunnen lezen/kijken.

woensdag, december 12, 2007

6e dag weeshuis





Haaaaaaai,

Vandaag begon de dag bewolkt en dat betekende voor de kids in het tehuis, goed aankleden! Het was slechts zo'n 25 graden en dan moet je hier wel een shirt + gebreide trui aan. En wij gewoon in ons t-shirt, korte broek en slippertjes uiteraard naar buiten. De zon begon door de bewolking te komen en we waren echt een van de weinige die de kou durfden te trotseren. Er was slechts nog 1 kereltje wat ons wanhopig aankeek met een hand in zijn kruis. Toen we vijf meter verder waren stond hij midden in de speeltuin te piesen.. ha,ha, ja dan lig ik helemaal dubbel. Is toch kei geweldig.
We gingen in het weeshuis-voetbalstadion zitten, ha leuk man, alles mini. Onze man begon zomaar ff de tribune op te klauteren terwijl hij nog maar amper loopt. Leuk dus. Uit onze geweldige tas waaruit we steeds een speeltje toveren, haalden we een boekje wat blijkbaar erg in de smaak viel. Tomas begon gelijk te boekhappen. Na een tijdje hebben we het boekje wat veel te lijden had maar ingeruild tegen een Liga en da was ook goed.
Plotseling kreeg ons manneke het even moeilijk. Hij was ineens ontroostbaar. Huilen !! Je mocht hem niet vastpakken maar hij wilde wel tegen Karin aanleunen.
Vijf minuten later sliep hij als een roos en hij heeft zo wel drie kwartier op Karins arm gehangen. Nou, dat wordt mooi spierpijn voor Ka want die gast weegt zo'n 10.5 kilo. Toen Tomas wakker werd, was het ook etenstijd en dat komt hem altijd wel goed uit. Daarna zijn we zonder problemen weggegaan zodat Tomas z'n siesta kon houden.

's Middags zat Tomas leuk tussen zijn amigo's te spelen op de groep. Wij weer naar buiten waar ook tig andere (oudere) kinderen aan het zingen, fietsen en spelen waren.
[zwemmen was vandaag niet want daar moet het 35 graden voor zijn en da was gister] Tomas loopt overal vrolijk doorheen en vind eigenlijk alles leuk en intressant. Van fietsjes, speeltoestellen tot simpele grassprietjes.
Ook 's middags klimt meneer ineens zelfstandig op wat speeltoestellen en da's erg grappig om te zien.

Op dit moment zien we nog niet zoveel van CCB omdat we constant in het weeshuis, hotel of even eten zijn. Tijdens onze taxiritjes en wandelingen naar het centrum komen we af en toe bezienswaardigheden tegen.
Zo vind ik de auto's helemaal geweldig hier en da moek toch nader omschrijven. Tis hier een kever en VW-busjes paradijs, gaaf joh! Verder zijn nagenoeg alle taxi's en auto's heerlijk fout gepimpt in Bollywood styl. Super overdone met stikkers, vlammen, antennes, lampjes op alles wat maar verlicht kan worden....helmaal geweldig om te zien. Ook hebben veel wagens zo'n heerlijke bleerpiep erop zitten. Denk je dat er een dikke amerikaanse bak aankomt, blijkt het een lada of zoiets te zijn. Trouwens autowassen doe je hier door de auto de rivier in te rijden en daar spoel je hem dan af tussen alle zooi.
Kheb trouwens een sneeky fotootje kunnen knippen waar in de verte een boliviaans vrouwtje opstaat naast de fontein van Plaza Barba de Padilla.