Hallo, Wij zijn Marc('73) en Karin('77). We gaan een kindje uit Bolivia adopteren, en willen op deze site de ontwikkelingen van onze adoptieprocedure bijhouden zodat familie, vrienden en belangstellenden mee kunnen lezen/kijken.

donderdag, januari 24, 2008

papierwerk gereed

Laisser Passer Tomas

Maandag 21 jan. We wachten nog steeds op papieren de vanuit La Paz moeten komen.
's Ochtends treffen we Ines voor de rechtbank waar het hele spul geregeld moet gaan worden. Wachten in een ellelange rij die uitkomt in een hokje van 3 bij 4 meter waar 2 mensen achter een bureau de administratie aan het verwerken zijn. Het is een ontzettende chaos en de bureau's liggen boordevol met stapels papier van onderhand wel een halve meter hoog. Fijn om te weten dat je dossiertje daar ook tussen komt te liggen. Het is unboliviable. Maar ja, zal wel goed komen.
Na lang wachten is Ines aan de beurt en ff later zien we Sandra de advocate zenuwachtig al bellend heen en weer lopen . Binnen trekken Ines en later Sandra ff flink hun scheur open tegen de man achter het bureau. Oeps foute boel.
Buiten sta ik met Christophe en de kids op de binnenplaats van de rechtbank te wachten en Ka komt af en toe toelichten hoe het er binnen aan toe gaat.
Bij ons is het ok, pfff, maar de Fransen hebben een niet officieel geboortebewijs van hun kind en er staat ook nog eens een verkeerde geboortedatum op. De rechtbankambtenaar wil een officieel papier hebben van ze. De oplossing is Franck, hij wordt door Ines met wat geld op pad gestuurd en een half uur later is er een officieel geboortebewijs voor de Fransen. Ja, ja .... Twerkt wel, de ambtenaar neemt het klakkeloos aan en ook het Franse stel kan weer verder met hun zaakjes regelen.
Vrijdag 18 januari hebben we bij de reisorganisatie een optie op een terugvlucht aangevraagd. Tot dusver hebben we nog niets van ze vernomen en wanneer we int hotel aankomen begint de terugreis-ellende. In de mail zijn blijkbaar een aantal zaken niet duidelijk want de opties die aangerijkt worden slaan echt helemaal nergens op. Terugmailen dus en afwachten...
De volgende ochtend moeten we ons gaan melden bij de consulaat voor de aanvraag van een voorlopig paspoort voor Tomas. Karin mag alles in vijfvoud invullen terwijl Tomas mij bezig houdt. Tijdens de siesta van Tomas gaat Ka ook ff slape en tis kei moi weer dus ik ga naar buiten rondstruinen. FF nog wat foto's knippen. Zie hieronder.
-slapende indiaan
-Plaza Esteban A. waar ook de bajes van CCB aan grenst
-verkoop van bedden gemaakt door de bandito's van Cochabamba
-close upje van de bajes (die hier nie zo luxe is)
-snakeman op de markt
-papegaaien zie je hier overal
-oude loc op vervallen spoor
-wagons
-de muziekboetiek
Wanneer ik weer in het hotel aankom, is er weer een ongelooflijk k..antwoord van de reisorganisatie.
Hier kunnen we totaal niets mee en hun advies aan het einde is om zelf een deel van de vlucht te regelen. Grrrrrrrrr. ik begin te stomen, dit is de druppel... Bewust hebben we voor een organisatie gekozen zodat wij geen rompslomp hebben met de reisplanning en nu moet ik me er nog druk om gaan maken, en hoe !!! Ook de tijd begint te dringen want we zouden graag de 26 willen aankomen in Nederland als dit mogelijk is, maar hoe langer je wacht hoe minder kans op plek in het vliegtuig.
Ik bel Franck en ga met hem kijken wat de opties zijn bij een reisbureau ter plaatse.
Alleen plaatsing op een wachtlijst is mogelijk voor een vlucht op vrijdag maar dat geeft lang geen zekerheid en het gaat ons flink geld kosten. We besluiten de nederlandse organisatie eens ff een hele goeie e-mail te sturen en tot de volgende dag af te wachten. Inmiddels gaan we er ook vanuit dat we gewoon later naar huis gaan en das ook geen ramp. Aankomst op de 26e was slechts een voorkeur en geen must.
Woensdagochtend 23 jan, ha een e-mail namens de manager en hij is nie blij met m'n verwoordingen in mijn laatste mail. Mooi, hij moet blij zijn dat het via e-mail gaat en het niet live is...
Er wordt weer een optie geboden met vertrek op 28 januari en aankomst op ??!!!
Tja daar ontdek ik weer een fout in het vluchtschema, hoezo lullig. Verder is het wel een goede optie.
We hebben wat op en neer gemailt, de organisatie gaf toe niet duidelijk te zijn geweest en ik heb nog eens netjes uitgelegd waarom ik zo laaiend was en daar konden ze uiteidelijk ook wel mee inkomen.
's Avonds om 18.45 belt Ines of we om 19.00 u bij het consulaat kunnen zijn om Tomas zijn laisser passer op te halen. Ken net, dus resultaat is dat de papierenkraam hier geregeld is.
De optie op de terugvlucht kan nu ook bevestigd worden dus...uiteindelijk geregeld.
We komen aan met vlucht KL 792 Sao Paulo -Amsterdam op 30 januari 11.20 u.

1 Comments:

Blogger Tiemen, Anneke, Jonathan en Abigaïl said...

Nog een weekje en dan staan jullie alweer op Nl bodem.

best snel gegaan he , geniet nog van die laatste paar dagen in Cochabamba , moet zeggen kan hier ook haast niet meer wachten.

groetjes Anneke

24 januari, 2008 09:48

 

Een reactie posten

<< Home