Hallo, Wij zijn Marc('73) en Karin('77). We gaan een kindje uit Bolivia adopteren, en willen op deze site de ontwikkelingen van onze adoptieprocedure bijhouden zodat familie, vrienden en belangstellenden mee kunnen lezen/kijken.

vrijdag, januari 04, 2008

3e & 4e rechtzaak




Onze indoorsporter, luiertas-slepen en tijgeren


Eerst ff een updeetje betreft Tomas. Hij doet het helemaal geweldig en alles loopt boven verwachting. We hielden rekening met diverse problemen die zich kunnen voordoen maar die doen zich naar ons inzicht totaal niet voor. Tomas lijkt zich volledig op z'n gemak te voelen en is erg tevreden. Hij kan al heel goed papa en mama in het spaans. (en NL) Verder luidkeels krijsen als ie iets nodig heeft en luistert hij beter naar papa. Eten deed hij al goed en zijn overschakeling naar normaal vanalles eten gaat geweldig. Hij stopt alles in z'n schuur en als ie wat niet lust, verbergt ie het in z'n hamsterwangen waar het een uur later soms nog zit. Wat erin gaat komt er ook weer uit en das ook steeds goeie kwali en beter onder controle.
Verder heeft hij een hele voorraad 'gekke bekken' bij zich die in de meest vreemde situaties tevoorschijn komen. Buiten het appartement gedraagt hij zich nagenoeg als het perfecte kereltje wat naar iedereen lacht, zwaait en elke vrouw, serveerster of wat dan ook met gemak om z'n vinger draait. Muy bien, Bonito
Een cd met kinderliedjes voor de feestdagen deed het heel goed bij onze muziekfriek en die is dus veelvuldig gedraait tijdens de feestdagen.
Dit waren tijdens de 3e rechtzaak (3 jan) ook ongeveer de bevindingen van de psycholoog en de sociaal werkster maar dan in wat andere bewoordingen. De rechtzaak was rond half 3 en iedere deskundige las zijn rapport voor aan de rechter. Als laatste gaf men een positief advies tot voortzetting van de procedure. Tijdens zo'n zitting zit Franck tussen mij en Ka en probeert het razendsnelle spaanse gebrabbel (tis soms zo zachtjes dat je het bijna niet kan horen) te vertalen. Tomas zit meestal bij Ka op schoot want dan is er de grootste kans dat ie 5 sec. stilzit.
Ook nu zat Tomas bij Ka en vervolgens laat ie een vette scheet... De advocaat en Ka rolden bijna van hun stoel terwijl de rest gewoon doorgaat met hun ding. Het lijkt dus allemaal wel heel stijfjes maar dat valt ook best weer mee.
Na de zitting snel terug naar het hotel, Ka heeft 39 graadjes koorts en voelt zich ech nie lekker. Momenteel is ze gedrogeert met spul wak weer bij de farmacia gehaald heb. We zijn hele goeie klanten daar.

De volgende dag, 4 jan, hebben we de laatste rechtzaak. Ditmaal rond 17.00 u. Ka is nog steeds hondsberoerd en die laat ik dus 's ochtends mooi liggen in bed.
Deze laatste zitting is het de bedoeling dat je een kleinigheidje meeneemt voor het rechtbank-personeel. We weten eigenlijk nie zo goed voor wie en wat dus hebben we Ines de vorige avond nog gemaild. Uit haar reactie blijkt dat bonbons of iets dergelijks wel ok zijn en dat dan voor 8 personen. De rechter moet iets meer hebben.
Nou da ben ik dus mooi ff gaan regelen. Voor de zekerheid maar 10 dozen chocoladebonbons en daaraan een kaartje gemaakt met een fotootje van Tomas. En een kitscherig delftsblauw mini-klompje uit Hollanda erbij geplakt, kei leuk toch.......?
Aangezien Ines delftsblauwe huisjes spaart, hebben we haar collectie bij deze uitgebreid. Tevens een gezinsfotootje van fam. Thijssen en chocolade erbij want dan scoor je altijd punten bij Ines. Franck en de rechter hebben ook een passend kadootje gekregen.
De laatste rechtzaak was binnen een kwartiertje geklaart en stelde eigelijk niets voor. Heel officieel ist nog drie dagen wachten en dan is Tomas op 7 januari 2008 onze zoon.

2 Comments:

Blogger Tiemen, Anneke, Jonathan en Abigaïl said...

Gefeliciteerd 3e en 4de rechtzaak achter de rug. En maandag oficieel jullie zoon , maar dat is tie nu al wel toch.

Dus Ines gaat voor de delfts blauwe huisjes, zelf had ik ook al een leuk idee , maar weet niet of ik dat nog kan realiseren.

We wensen jullie uiteraard nog een hele fijne en mooie tijd toe in Bolivia met Tomas

groetjes Anneke

05 januari, 2008 11:19

 
Anonymous Anoniem said...

Nog 1 nachtjes slapen en dan is hij helemaal voor het echie jullie zoon. Het is echt een heerlijk kereltje om te zien.

Ik las je mail Karin en ik hoop dat alles heel gauw beter met je gaat want niks is zo vervelend om zo beroerd te zijn. Dikke knuf van hier en beterschap.

Groetjes,
Esther en Johan

06 januari, 2008 21:22

 

Een reactie posten

<< Home