Hallo, Wij zijn Marc('73) en Karin('77). We gaan een kindje uit Bolivia adopteren, en willen op deze site de ontwikkelingen van onze adoptieprocedure bijhouden zodat familie, vrienden en belangstellenden mee kunnen lezen/kijken.

dinsdag, december 25, 2007

Feliz Navidad



ONZE KERST IN COCHABAMBA


24 dec. Tomas zijn darmen doen het iets beter en Ka en ik zijn beide weer gruwelijk aan de schijt. Echt nie te harden, krampen en veel spetteren dus. Toch wilden we met kerstavond wel ff eruit lopen omdat we de hele dag al half op de pot of op bed hingen. Dus ons keltje in de buggy, Ka chauffeuren en ikke als begeleiding zak mar zegge. Twas mooi weer en we gingen naar een marktje wat kerstkleinigheidjes halen. Toen richting Plaza Colon om toch wat te eten. Het was erg gezellig druk en bij de schitterende kerststal stond Papa Noel met zijn supercoole zonnebril.
Das natuurlijk de gelegenheid voor een geweldig foute foto met die gozer...
Na het eten, wat niet zo goed viel, was het megadruk in het centrum. Overal verkopers met kerstpakjes voor Nino's. Ja, zo'n maf pakje hebben we dus ook gescoord om nog meer foute plaatjes te kunnen schieten.
Terug naar het hotel waar we hartelijk ontvangen worden, Feliz Navidad, kadootje voor ons en Tomas. Het kerstgevoel bij ons wilde nog steeds maar niet doordringen maar dit was toch wel heel erg lief van de hoteleigenaar. Boven kadootjes uitpakken, krentebrood en een kaart voor ons en Tomas een klein pick-up autootje met aanhanger met een Harley erop. Hey, da vink nou gaaf !




We zijn dus net terug in het hotel (20.15 u) belt Ines. We zijn bij haar thuis uitgenodigd en over een half uur staat er een taxi voor de deur om ons op te pikken. We vertellen haar dat Tomas eigenlijk op dit moment doodop is en naar bed moet. No problemo, la camito para ninos staat boven. Oke, Ka frist Tomas om en pakt wat spullen en ik snel ff naar de micromercado (ja die zijn gewoon open op kerstavond) om twee flessen wijn te halen. Tomas krast intussen 2 uitgeknipte papieren kerstboompjes vol met kunst. Zo, die plakken we als kerstkaart op de wijnfles. Een wijntje voor de hoteleigenaar en een voor Ines. De nodige toiletbezoekjes tussen de bedrijven door en vervolgens hup de taxi in die Ines voor ons geregeld heeft. Na 200 meter vraagt chauffie waar we heen moeten. Naar Ines !!! maar hij en wij weten geen adres. FF bellen dan en via via komt het toch weer goed.
Buiten staat een meisje bij de poort ons op te wachten en ze begeleid ons naar binnen. Ines en Daniel wonen in een schitterend stijlvol huis in een wijk die tegen de bergen van CCB aanligt. Binnen zit ook het Franse stel, die we steeds overal treffen bij rechtzaken e.d. Zij hebben een tweede jongetje geadopteerd. Hun kids zijn 7 en 5 jaar en vermaken zich prima met ons Tomasje.
De salontafel staat helemaal vol met hapjes en Ines en Daniel hebben zich flink in de keuken uitgeslooft om dit allemaal te bereiden. Tevens blijkt het meisje wat ons binnenliet een hulp in huis te zijn en zij is ook in de keuken bezig met een heel diner!!! Ik had bij binnenkomst de eettafel al gedekt zien staan. Oeps... en dan te bedenken dat ik een uur geleden al gegeten heb. En bij het minste of geringste wat Ka of ik eten volgen de nodige bezoekjes aan de pot. Da wordt nog lache...
Het is gezellig en de gesprekken van de avond zijn voornamelijk Frans waar ik nauwlijks iets van versta, dat geldt ook voor Spaans en daarom gooien we er af en toe wat engels en duits doorheen waar Ines en Daniel weinig van kunnen maken. Leuk man, de tijd vliegt. Tomas ziet lijkbleek van vermoeidheid en Kaatje legt m in bed. Dan gaan we aan tafel en iets na half 3
's nachts gaan we richting ons hotel. Het was heel erug leuk en gezellig en door deze avond hebben we het KERSTGEVOEL te pakken gekregen. Tevens zijn we voor een BBQ bij de fransen uitgenodigd op 31 dec. Hey, altijd goed.


KERSTDAG 25 dec 07


Het is geweldig mooi weer en ik maak ff een mooie foto van de schitterende bergen. Tomas uit bed en onder de 'kerstpaal' liggen wat kadootjes. Samen uitpakken, ach wa leuk.
Dan ontbijten en tevens ff Skypen met het thuisfront. Opa en Oma Thijssen nemen op en voor het eerst zien Isa en Anouk, die daar ook zijn, ook ons menneke.
Verder een rustig dagje met later uit eten bij de Burger King. En een drukte daar. We zijn er zo weg en lopen nog wat rond door het centrum. 's avonds ff een filmpje kijken en da wast.
Drie uur midden in de nacht gaat er een alarm af. Nou gebeurt dat wel een keer of 30 per nacht maar deze hield na een kwartier nog nie op grrrrrrr....
Uiteidelijk toch weer in slaap gevallen en in de ochtend zijn we jezus gaan bekijken die ze hier heel groot boven op een berg van CCB geplant hebben. Met de taxi erheen en onderaan de voet van de berg kan je kiezen, trap of kabelbaan. Kabelbaan dus want tis ongeveer een kilometer hoogteverschil klimmen. De kabelbaan bleek buiten werking voor reparatie en er reden taxi's voor vervanging. Yep, doen we. In een dollemansrit over een keienweggetje naar de top. Daar een uur lang Christus van binnen en buiten bekeken en vant uitzicht geniet.
Terug met een downhill-taxi die nog ff vlotter ging en het werd de hoogste tijd voor Tomas zijn siesta die dan ook 4 uur duurde.

2 Comments:

Blogger Tiemen, Anneke, Jonathan en Abigaïl said...

STOER!!!!!!!!!!!!!!Gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2008 en uiteraard nog een hele fijne tijd in Bolivia

Groetjes Anneke

25 december, 2007 17:43

 
Anonymous Anoniem said...

feliz navidad,

ook aan jullie en de kleine tomas.
alvast een heel goed uiteinde gewenst en een gezond en gelukkig, maar voor gezinning 2008 gewenst.

groeten walter

27 december, 2007 13:19

 

Een reactie posten

<< Home